Market Redevelopment

Redevelopment of Great Yarmouth Market

Great Yarmouth market: Plans revealed for £3.6m facelift

Published

A timber-framed covered hall could replace the existing facilities which date back to 1992 on Great Yarmouth market

Wider walkways and spaces for pop-up events are shown in the new plans

It is hoped the investment in the market could help to regenerate the town centre



Updated designs revealed for Market Place redevelopment in Great Yarmouth town centre

The investment will see the market facilities significantly improved in the heart of the Market Place, with new units under an architecturally-striking canopy, designed to ensure the market is brighter, more inviting and compliments the historic setting.

This updated design has been shaped over the last 18 months, through public engagement around the initial ideas and original design, followed by individual detailed conversations with the six-day market traders.

The new timber-framed structure will have a continuous roof, with panels of slatted glazing to create a brighter and welcoming environment inside. The new stalls, facing inward and outward, will be in the two different size options requested by the traders, ensuring traders can transfer into units of at least the same size as current.

There will also be a wider internal walkway, plus covered open spaces which can be used for a range of purposes, including potentially siting further units, space for two-day traders, pop-up events, performances and exhibitions. There will also be refurbished trader toilets and a new market office.

Responding to traders’ concerns about the initial idea of moving to a temporary market during works, the council is now taking a phased approach of building the new facilities and demolishing the old facilities in two separate sections. This allows the new market to occupy much of the footprint of the existing facilities, while enabling traders under the covered market to continue operating from their current location during works, with traders relocating to occupy new stalls in two separate phases.